Zonder studieschuld je studie afronden

In de afgelopen jaren is de gemiddelde studieschuld in Nederland voor studenten helaas flink omhooggegaan. Een van de redenen hiervoor is het feit dat een paar jaar geleden de studiebeurs is afgeschaft. Nederlandse studenten krijgen geen geld meer van de overheid. Als ze willen studeren dan zullen ze dat zelf, met behulp van hun ouders of door middel van een lening moeten bekostigen. Dit zorgt er dus natuurlijk voor dat heel veel studenten moeten lenen om te kunnen studeren. Maar van je studie afkomen met een grote studieschuld is natuurlijk geen fijn begin van je carrière. Daarnaast kan het ook negatieve voordelen met het afsluiten van een hypotheek bijvoorbeeld. In dit artikel bespreken we dan ook een aantal tips om zonder studieschuld je studie af te ronden.

Geen vertraging

Het is natuurlijk ook enigszins hypocriet dat studenten tegenwoordig gestraft worden voor studeren terwijl de politici die de studiebeurs hebben afgeschaft zelf een grote studiebeurs hadden en vaak ook drie jaar langer over hun studie deden. De beste manier om een studieschuld te voorkomen is dan ook snel af te studeren en er niet langer over te doen dan nodig. Wanneer je twee jaar langer moet lenen omdat je studievertraging hebt opgelopen wordt je studieschuld vanzelfsprekend hoger.

Bijbaan

Het is als student natuurlijk ontzettend voordelig om bij te verdienen naast te de studie. Als je effectief wilt studeren is het geen goed idee om fulltime te gaan werken maar dat betekent niet dat je niet een aantal uur per week kunt werken om wat extra’s te verdienen. Er zijn ook veel studenten die tijdens het studiejaar gewoon zich volledig op de studie storten maar in de zomervakantie fulltime werken om bij te verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk geld bijverdienen door als uitzendkracht te werken. Een goed uitzendbureau Amsterdam is bijvoorbeeld Binckwerk.

Geld besparen

Natuurlijk gaat het niet alleen om geld bijverdienen maar ook om hoeveel geld je uitgeeft. Als student is het zeer voordelig om goedkoop te leven. Maar vele studenten hebben het hier soms moeilijk mee. Studenten gaan namelijk graag naar feestjes, willen op kamers, bij een studentenvereniging en ook op vakantie. Desondanks is het waarschijnlijk verstandig om veel geld te besparen als student. Je kunt dit doen door op de kleintjes te letten maar ook door niet op vakantie te gaan in de zomer. In plaats daarvan is het een beter idee om je geld te sparen en studieschuld te voorkomen.

Posts created 19

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven