Zo organiseer je een eenentwintig diner

0
2

Eenentwintig is een speciale leeftijd. Het markeert dat je zelfstandig wordt. Biologisch gezien is het zelfs bewezen dat mensen op eenentwintigjarige leeftijd volgroeid zijn. Tot die leeftijd groeit je brein nog. Je leert nog nieuwe processen. Tot die leeftijd is het bijvoorbeeld makkelijker om een taal te leren. Kortom, het is een speciale leeftijd. Deze dient dan ook op een speciale manier gevierd te worden. Even als eenentwintig worden gebeurd zestien worden je ook maar een keer. Je kent de dure shows uit Amerika wel waar verwende tienermeisjes van rijke ouders alles krijgen wat hun hartje maar begeert. Omdat de meeste mensen daar ook auto’s mogen rijden krijgen sommigen zelfs hun droomwagen. Ik heb het dan niet over een Volkswagen Golf of een kleine Peugeot, nee echte Ferrari’s en Lamborghini's. Als kind keek ik altijd al met open mond naar de show. Die mensen zouden zich helemaal geweldig moeten voelen. Hoe ouder ik werd des te meer het tot me doordrong dat deze meiden helemaal niet zo gelukkig waren. Je moet je geluk niet zoeken in spullen, maar in  betekenisvolle ervaringen. Vandaar dat ik besloot, op de leeftijd van 21 en een half samen met mijn vrienden en familie een eenentwintig diner te houden.

Wat is een eenentwintigdiner?

Voor diegenen die er nog niet bekend mee zijn: een eenentwintig diner is niet zozeer een diner, maar eerder een feest. Het kan ook wel worden gezien als een ethische gelijkmaker. Het vindt in de regel plaats in het ouderlijk huis van de persoon die eenentwintig word of het inmiddels al is geworden. Want we weten allemaal dat studenten niet goed kunnen plannen. Er worden zowel oude als nieuwe vrienden uitgenodigd. Tijdens het diner staat speechen in hoog vaandel. Het is de bedoeling dat de nieuwe vrienden de oude vrienden leren kennen door verhalen over de jarige in geuren en kleuren te vertellen. Niet onbelangrijk is dan ook dat het specifiek gaat om gênante verhalen. Het is dus eigenlijk een soort “roast”. De ouders horen wat voor dingen hun zoon of dochter allemaal heeft gedaan.

Mijn diner

Mijn eenentwintig diner verliep exact zoals hierboven beschreven staat, met nog een kleine toevoeging, tenminste dat hoopte ik. De genante verhalen vulden de woonkamer van mijn ouders die stampvol zat met gasten uit mijn jeugd en nieuwe vrienden die ik had gemaakt tijdens het studeren. Ik was nog altijd jaloers op de Sweet-Sixteen feesten die ik vroeger op MTV had gezien. Ik wilde dit diner dan ook met een knaller afsluiten om vervolgens door te gaan naar de plaatselijke kroeg. Vrienden zouden wat special effects huren. Toen later op de avond bleek dat ze dit compleet vergeten waren boeide het me al niet meer. De avond ging niet om materiële zaken, de gezelligheid was van onschatbare waarde.