Zo maak je je (home) office in no time zomerklaar

Yes, het is zomer! Elk seizoen zijn troeven en nadelen heeft, maar bij de zomer moet je toch extra lang zoeken naar de slechte kantjes. Aha, gevonden! Waar we soms echt niet tegen kunnen, is te fel zonlicht in onze home office. We kunnen ons niet zo goed concentreren en de ruimte warmt veel te snel op. Daarnaast weerkaatst het licht in ons scherm en dat is echt niet goed voor de ogen. Even op zoek naar de perfecte oplossing, maar hier is hij dan.

Bye bye, sunshine

Hoeveel we ook van de zon houden, als we moeten werken, houden we ze toch liever buiten dan binnen. Een goede oplossing hiervoor is raamsverduistering. Als je bureau zich onder het dak bevindt, zijn er vaak twee dakramen om te verduisteren. Rolluiken zijn dan natuurlijk geen optie. Gelukkig zijn er ook op maat gemaakte gordijnen voor dakramen! Die passen perfect voor je raam en je kan zelf beslissen hoe ver je ze sluit. Het ziet er nog eens heel strak uit ook! Je hebt de keuze tussen verschillende types, waaronder een lichter kleur. Zo komt het licht nog wat binnen, maar geen fel zonlicht. 

Oriënteer je goed!

Zit je nog midden in de verbouwing of heb je het geluk dat je uit verschillende ruimtes kan kiezen voor je bureauruimte? Denk dan op voorhand goed na over de ligging van je werkplek. Ook de indeling van je ruimte zelf speelt een belangrijke rol. 

Ga liefst niet voor een kamer of ruimte die op het zuiden gericht is. In de namiddag wordt dat echt puffen en zweten en schijnt de zon zo recht je office binnen. Geen probleem als je daar net van houdt, natuurlijk! Maar zelf vind ik dat wat van het goede te veel. En zo in de warmte zitten is niet meteen bevorderlijk voor de namiddagdip! Je kiest best een ruimte op het westen of oosten. Het noorden heeft dan weer net iets te weinig daglicht en het licht kan nogal somber zijn. 

Positioneer je bureaumeubel zelf zo dat de zonnestralen niet in je computerscherm kunnen schijnen. Jij zit dus best met je gezicht naar het raam (ook goed voor je vitamine D, trouwens!). Ook een bureau dat loodrecht op het raam staat, is tof. Hou dan wel rekening met je schrijfhand, zodat je niet in je eigen schaduw schrijft. 

Ook je werkplek verdient een toffe sfeer!

Hey, het is niet omdat je er werkt, dat je bureau niet mooi mag zijn! Zelf heb ik mijn office een echt huiselijke sfeer gegeven. Ten eerste staat het er vol met planten: kleintjes en héél grote. Die geven je ruimte meteen een warme sfeer én ze zuiveren de lucht. Win-win! 

Stel dat je niet onder een dak zit te werken, dan zou je zeker ook mooie, lange gordijnen kunnen hangen. Bureaus hebben vaak lamellen of helemaal niets voor de ramen. Dat is toch meteen een stuk zakelijker. Jammer, want gordijnen doen meteen ook erg veel voor de akoestiek én ze houden zowel het zonlicht als de koude buiten. Echte sfeermakers dus, die van je werkplek ook gewoon een leuke leefplek maken, ook in de zomer!