Waarom Bali een droombestemming is

0
7

Indonesië is een land dat duizenden eilanden huisvest. Bali is het populairste eiland, en bovendien een van de meest populaire plekken op de wereld onder toeristen. Het is onder andere wereldberoemd om de adembenemende landschappen. Er zijn een aantal goede redenen waarom het niet een van de meest bezochte plekken in Indonesië, maar van de hele wereld is. Een aantal populaire plekken waar mensen verblijven zijn Seminyak, Canggu, Nusa Pendia of Ubud. Als jij nog nooit op Bali bent geweest, dan is het daar misschien tijd voor. Als je er al wel bent geweest is het misschien tijd om weer terug te gaan!

Prachtige landschappen

Bali is een van de mooiste eilanden van de hele wereld, met een paar uitzonderingen daargelaten. Het eiland is uiteraard omringd door adembenemend mooie stranden, en dit alleen al is iets wat het waard maakt een rondreis Bali te boeken. In Nederland hebben wij een strand, maar dat is niets in vergelijking met de stranden op Bali. Ook het landschap dat niet aan de zee grenst verdient het label adembenemend. De biodiversiteit is erg hoog, en dus zal je planten en dieren zien waar jij geen idee van hat dat ze bestaan!

Watersport

Ook als jij meer van een avontuurlijke vakantie bent dan kan je goed terecht op Bali. Om te duiken is Bali een van de beste plekken ter wereld. Uiteraard heeft het grote aantal toeristen hier flink bij geholpen, maar je kunt op veel plekken wel een bedrijfje vinden dat duiklessen aanbiedt. Of het nou om snorkelen of scubaduiken gaat, je kan het allemaal leren op Bali

Meest luxe resorts

Toerisme is dus erg belangrijk voor Indonesië en Bali zelf. Daarom is het ook niet zo gek dat iedereen heel erg zijn best doet om het zo vriendelijk mogelijk te maken voor toeristen. De hotels en resorts zijn dan ook van een andere categorie dan wij hier gewend zijn. Superdeluxe, met heerlijk eten en een prachtige omgeving. Bovendien hoef je relatief weinig uit te geven om echt van een hele luxe vakantie te genieten

Rijke cultuur

De tempels die je op Bali ziet zijn ook wereldberoemd. Er zijn complete wandeltochten waarbij je langs misschien wel honderd verschillende tempels loopt. Bovendien zie je waarschijnlijk een hoop leuke aapjes, al moet je hier wel een beetje uitkijken voor jouw spullen. De tempels zijn bijzonder goed geconserveerd gebleven, en het is dan ook de bedoeling dat jij hier respectvol mee om gaat.  Maar dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn voor jou.