Tijdloze accessoires om in te investeren

Wat accessoires zo geweldig maakt is dat je ze altijd kan gebruiken om de simpelste outfits mee op te kleden. Als je geïnteresseerd bent in mode zijn ze leuk om mee te experimenteren, als je dat niet bent zijn ze ideaal om in huis te halen zodat je er elke dag presentabel kan uitzien zonder er al te veel denkwerk of budget in te steken. Of je nu man of vrouw bent, ze besparen je ’s ochtends tijd en als je deze tips leest, ook nog eens het budget. 

Hoe langer hoe meer wordt er niet alleen van vrouwen verwacht om er vrij presentabel uit te zien, ook mannen voelen hogere eisen. Helaas heeft niet iedereen heeft de luxe om de tijd en het budget te vinden zich bezig te houden met hun uiterlijk. Daarom vind je in dit artikel een aantal hebbedingetjes die universeel, tijdloos en simpel te combineren zijn.

Basics

Stel, je hebt je overslapen. Je hebt geen tijd of gewoon geen zin om een outfit samen te stellen. Een veilige optie en koud kunstje is om het simpel te houden met basics die iedereen in zijn kast kan terugvinden. Denk aan een witte en/of zwarte T-shirt, een wit hemdje en een kostuumbroek of jeans. Die items heb je sowieso best liggen omdat ze neutraal en gemakkelijk te combineren zijn. Let wel: zorg dat je al je items in de juiste maat hebt zodat het zeker bij jouw lichaam past en er niet vreemd uitziet. Goed, nu kan je al voor de dag komen. Maar je ziet er nog niet best uit, je zit nog niet goed in je vel en niets doet mensen twee keer kijken naar jouw outfit. Wie is je redder in nood en voegt er een persoonlijk tintje aan toe? Juist, accessoires. 

Een standaard accessoire om in huis te hebben is een riem uiteraard. Functioneel, kleedt die werkbroek meteen aan, lijkt alsof je weet wat je doet en eigenlijk overal te vinden. De meeste riemen zijn zelfs te betalen en gaan best een tijdje mee, maar je kan altijd investeren in een duurdere merkriem moest je dat willen. Dan heb je meer garantie dat hij langer meegaat, maar voel je natuurlijk wel in de prijs. 

Armjuwelen 

De aller gemakkelijkste accessoires om er uit te zien alsof je moeite hebt gedaan. Investeer éénmaal in een basic die echt bij jouw stijl past en voilà, opgelost. Wat snel opvalt zijn armbanden. Als je er ééntje vindt die bij jouw stijl past, kan je die elke dag combineren met de eerder vermelde basics. Zo zie je er al meteen hipper uit.

Ook een echte staple is een horloge natuurlijk. De laatste tijd is het meer en meer trendy geworden om digitale horloges aan te schaffen die meer doen dan de tijd vertellen. Dat is zeker een optie, maar als je voor een individuelere stijl wil gaan kan je investeren in een ouderwets analoog horloge. 

Wil je op veilig spelen en beginnen met subtiel? Ga dan voor ringen. Als je er niet getrouwd wilt uitzien kan je altijd gaan voor zilver. Als je getrouwd bent is goud of de combinatie met zilver geen slecht idee. Je hele hand moet geen ijzerwinkel worden, ééntje tot drie is genoeg. Want nooit vergeten: less is more. 

Ga nog cooler

Is jouw stijl of kantoorlook zelfs nog iets losser? Overweeg dan misschien om de bovenste knopjes van je hemd open te laten hangen en te investeren in een halsketting. Begin weer met iets simpel dat jouw stijl weergeeft. Als je accessoires basics zijn is het moeilijk fout te gaan in een outfit. Ze zien er elegant en opgekleed uit op een kantooroutfit, en zullen de illusie blijven opwekken dat jij elke ochtend een moment stilstaat bij je kledingkeuze in plaats van ze enkel aan te trekken. Zo, nu weet je met welke accessoires je op zeker speelt en waarom dat is. Eens je al je nieuwe investeringen kan combineren zonder dat het botst, kan je beginnen experimenteren met stijl en kleur.