In stijl gekleed naar je kerstdiner   

0
5

De kerstdagen staan alweer bijna voor de deur en dat betekent dat we ons weer op mogen doffen voor het heerlijke eten tijdens de verschillende kerstmaaltijden. Een overheerlijk kerstdiner staat bijna altijd wel op de planning en misschien ook nog wel een verrukkelijk kerstontbijt? Hoe dan ook, het wordt weer smullen geblazen! Maar heb je eigenlijk al de geschikte outfit? In de blog een aantal tips zodat je ook deze kerst weer keurig gekleed aan de kersttafel verschijnt.

De (foute) kersttrui

Hoewel we ons tijdens de feestdagen graag opdoffen en ons in onze beste of mooiste outfit hijsen mag dit kledingitem tijdens een van de dagen zeker niet ontbreken, de heerlijke foute kersttrui. De kersttrui is steeds een populairder item en dat vinden we helemaal niet erg. Deze trui heerlijk casual en is geschikt voor het knusse ontbijt of diner. Schaam je niet en zoek de leukste, grappigste of meest foute kersttrui uit die je maar kan vinden en draag hem vol trots.

Het blousje of de coltrui

Wil je voor een iets nettere outfit gaan maar het geheel toch nog wel enigszins casual houden? Kies dan voor de blouse of de coltrui. De blouse is uiteraard altijd goed en wordt tijdens de kerst vooral gedragen in een warmere of donkere kleur zoals blauw, grijs of zwart. Wit mag uiteraard ook maar… pas op! Die mors vlek van de eerste gang blijft helaas de hele avond op en top zichtbaar. Een ander kledingitem dat ook steeds meer een klassieker wordt is de coltrui. Het colletje zorgt voor een degelijk en net uitziende outfit en is eigenlijk met iedere stijl te combineren. Draag de coltrui op een jeans voor een meer casual look of op een pantalon voor een meer nettere look. Mixen en matchen maar met de coltrui.

Het pak of rokkostuum

Wil je deze kerst echt uitpakken met je outfit of hebben jullie een nette dresscode voor geschreven gekregen? Dat ontkom je waarschijnlijk niet aan het pak of rokkostuum. De rokkostuums worden voornamelijk gedragen tijdens gala’s en galadiners en bestaan uit meerdere delen. Het pak bestaat vaak uit een net colbert met bijpassend pantalon. Meestal wordt hieronder een blouse gedragen maar een colbert wordt ook steeds vaker gezien. Het strikje of das is uiteraard de finishing touch.

De perfecte schoenen

Schoenen maken uiteraard de man en daarom mogen een paar goede stappers zeker niet ontbreken. Vooral de veterschoen of nette sneakers zijn geschikt voor tijdens de feestdagen. Onder een pak of rokkostuum draag je uiteraard een nette leren (lak)schoen.