Mijn interieur ervaring

0
3

Het is zover. Deze zomer wordt er flink verbouwd in ons huis. Wij gaan de woon- en badkamer aanpakken. Er is veel gespaard om dit in werkelijkheid te brengen. Mijn familie en vrienden helpen ons bij de verbouwing.

Keuze stres

Bij een verbouwing horen natuurlijk keuzes. Keuzes worden gebaseerd op smaak. Mijn man en ik hebben een compleet andere smaak. De een vindt een visgraatvloer mooi en de ander een gietvloer. Om die reden hebben wij besloten twee moodboards te maken, afgezonderd van elkaar.

Na dat wij klaar waren lieten wij elkaar onze boards zien. Ik schrok er een beetje van. Er was veel groen en grijs te zien. Op mijn moodboard stond eigenlijk maar één kleur centraal, namelijk roze.

Hoe gaan wij deze twee kleuren met elkaar combineren, vroeg ik mij af. Stiekem konden wij er allebei wel om lachen. Laten wij hier een compromis in sluiten, vroeg ik aan mijn partner. ‘Dat vind ik goed’ zei hij. De vloer werd een visgraatvloer en de muur werd donkergroen. Wij hebben veel afgekeken bij tv-programma’s en vonden eigenlijk veel meer dingen leuk dan dat wij op onze moodboards hadden gezet.

Het interieur

Ook hier was weer een kleine onenigheid over. Zouden wij een ronde tafel doen of een rechthoekige? Velvet stoelen of houten stoelen? Laten wij eerst maar eens ideeën opdoen in de winkel, dacht ik. Terwijl wij in de winkel liepen, werden wij opnieuw weer beïnvloed door creatieve interieurs. Wij waren blij verrast. Er is één ding dat zeker terug zou komen in het interieur, namelijk de LED downlights slim van de BES LED LED Downlight winkel in Ridderkerk. Gelukkig was mijn partner het hier wel mee eens.

De verbouwing is in volle gang en er wordt hard gewerkt. Ik zorg voor de broodjes en de mannen zijn de boel aan het slopen.

De vloer en de meubels zijn uitgekozen en nu is het afwachten tot de woonkamer ingericht kan worden.

De badkamer

In de badkamer willen wij dezelfde verlichting plaatsen als in de woonkamer. Wij hebben ervoor gekozen om een losstaan bad te kopen met een losstaande kraan. De stijl van het interieur kan je vergelijken met een industriële, landelijke stijl. De warme elementen zullen zorgen voor het landelijke en de grijze, stoere elementen halen het industriële weer naar boven. De badkamer krijgt een echt wellness gevoel. De vloer zal een betonvloer worden omdat dit een robuuste en stoere betonlook creëert. Door deze twee stijlen met elkaar te verbinden ontstaat er een echte luxe, warme badkamer.

De badkamerverbouwing zal na de woonkamer gedaan worden.