Maak kennis met de man achter kledingmerk Kenzo

Heb je wel eens van het kledingmerk Kenzo gehoord? Het is best bekend. Het is vernoemd naar zijn oprichter, Kenzo Takada. Dit is een Japanse modeontwerper die Kenzo in 1970 oprichtte. Naast kleding verkoopt Kenzo ook parfum en huidverzorgingsproducten. Het hoofdgebouw staat in modestad Parijs, maar overal op de wereld zijn filialen van het modehuis te vinden.

Voor Japanse begrippen was Takada een nogal eigenwijze man. Zijn ouders wilden heel graag dat hij ging studeren. Dus ging hij in de stad Kobe in zijn geboorteland naar de Universiteit. Daar studeerde hij wel, maar hij vond het eigenlijk maar niets. Gelukkig voor hem opende de modeacademie Bunka in Tokio in 1958 zijn deuren. Hier ging hij dan ook direct heen, nadat hij zijn ouders overtuigd had.

Successen

Zoals verwacht voelde Takada zich bij deze studie als een vis in het water en al gauw ging hij aan de slag met het ontwerpen van allerlei kleding. In 1960 won hij hier al zijn eerste prijs mee,  de prestigieuze Soen-prijs. Het duurde dan ook niet lang voor hij de overstap naar Europa maakte. Daar dacht hij dat zijn ontwerpen meer kans zouden krijgen om wereldwijd onder de aandacht te komen.

En dat lukte! In 1970 richtte hij dus Kenzo op, het nu zo bekende modehuis. Dit ging lange tijd heel erg goed. In 1993 kwam zijn bedrijf in handen van de groep LVMH. Dit was het bedrijf van de superbekende modeontwerpers Louis Vuitton en Moët Hennessy. Geen slecht resultaat natuurlijk voor de Japanner!

Pensioen

In 1999 trok Takada zich terug uit zijn eigen bedrijf. Hij vond het wel even mooi geweest. Hij ging zich meer bezig houden met het ontwerpen van meubels en wilde zelf kunst gaan maken. In 2001 werden twee nieuwe directeuren aangesteld en die doen dat ook meer dan prima. Carol Lim en Humberto Leon zitten tot de dag van vandaag nog steeds bij Kenzo. Met onder meer een samenwerkingsverband met H&M bleef de naamsbekendheid van Kenzo wereldwijd maar stijgen.

Wil je een keer iets proberen van Kenzo? Waarom ga je dan niet voor een Kenzo trui? Deze zijn van een uitstekende kwaliteit, waardoor je er heel lang plezier van hebt. Gelukkig kun je een Kenzo trui goedkoop op de kop tikken, als je maar weet waar je moet zijn. Het is zeker de moeite waard om hier even naar te kijken, want het zijn hele fraaie truien met een bijzonder achterliggend verhaal!