Leuke Antwerpse wijken om in te wonen

Ben je van plan om binnenkort naar Antwerpen te verhuizen? Welkom in de koekenstad! Weet je nog niet zo goed waar je je gaat installeren? Geen probleem, wij helpen je alvast met het verkennen van de verschillende wijken in Antwerpen. 

Historisch Centrum

Wie in het midden van de geschiedenis van Antwerpen wil wonen moet in het Historisch Centrum zijn. Door de straatjes en gevels voelt het aan alsof je aan het rondwandelen bent in een ander tijdperk. Hier heb je de Grote Markt, met het volledig gerenoveerde stadhuis. Maar ook de handschoenmarkt met de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal staat hier te pronken. Het Steen, een eeuwenoud kasteel, kan je ook terugvinden aan de waterkant van de oude wijk. Hier vind je ook de Schelde, de rivier die iedere Antwerpenaar nauw aan het hart ligt. Zoek je een pand met een prachtig uitzicht? Dan moet je aan de Antwerpse kaaien zijn. Je vastgoedmakelaar in Antwerpen zal je hier zeker mee kunnen helpen, want een appartement met zicht op de Schelde is erg gegeerd. Andere leuke buurten om in te wonen zijn de straatjes rond het Conscienceplein en langs de Oude Beurs. 

Het Eilandje

Ten noorden van het Historisch Centrum vind je een wijk die vroeger niet zo populair was, en nu één van de hotspots is in Antwerpen. Het Eilandje is het oudste havengebied van Antwerpen. Hier is nu minder havenactiviteit, maar blijft even authentiek als vroeger. Ook hier vind je veel leuke horecazaken terug, met veel gezelligheid en een prachtige avondzon. Het MAS, ofwel Museum Aan de Stroom, heeft ervoor gezorgd dat dit één van de mooiere buurten van de stad is geworden. Je vindt er ook het Red Star Line Museum terug en het Havenhuis. Kortom, een zeer gegeerde buurt voor zowel jong als oud!

Theaterbuurt

Voor de cultuurfanaten onder ons: in de theaterbuurt moet je zijn! Hier bruist het van creativiteit door de vele theaters en leuke restaurants. Denk aan de Bourlaschouwburg, de stadsschouwburg, kindertheaters,… Je kan dus wel zeggen dat je je hier ‘s avonds goed kan vermaken. Zaterdag en zondag vind je ook leuke markten terug op het theaterplein, waar de stad echt tot leven komt. Een goed immokantoor in Antwerpen zal wel een plekje voor je vinden in deze leuke buurt zodat ook jij elke zaterdag kan genieten van een kaaskroket en een glaasje cava! Tot slot mag je de botanische tuin niet vergeten. Een oase van rust in de drukke stad. 

Het Zuid

Eén van de populairste uitgaansplekken in de stad is Het Zuid, rond het koninklijk museum vanwege de vele gemoedelijke en sfeervolle horecazaken. Denk maar aan de Marnixplaats of de Leopold De Waelplaats waar je restaurant naast restaurant vindt. Maar Het Zuid is veel meer dan dat. Ook hier vind je musea terug die echt een aanrader zijn. Zo heb je het KMSK, ofwel het Koninklijk Museum van Schone Kunsten, dat binnenkort terug opent. Maar ook het Fotomuseum en het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen zijn een must-see. In welke wijk zie je jezelf wonen?