Laat uw kind zelf naar school reizen

0
5

Woont u ook in de grote stad en is het tijd dat uw kindje zelf naar school gaat? Het kan moeilijk zijn om los te laten en uw kindje het vertrouwen te geven. Waar u eerst samen de auto instapte zal u nu thuis al gedag zeggen. Hoewel u misschien denkt dat u de enige bent die er moeite mee heeft om een zoon of dochter alleen naar school te laten gaan dan heeft u het mis. Vele ouders vinden het moeilijk om hun kind zonder begeleiding het huis uit te laten gaan. In deze blog leest ge hoe dat u dit goed kunt aanpakken.

Begin in stappen

Van de één op andere dag uw kindje alleen naar school laten vertrekken is uiteraard lastig. Het is dan ook niet aan te raden om uw zoon of dochter op deze manier in het diepe te gooien. Als u normaal met de auto gaat kunt u bijvoorbeeld gaan fietsen samen met uw kind. Zo kan hij of zij de route zien en deze onthouden voor wanneer ze zelfstandig gaan reizen. Heeft u kind nog geen fiets dan is het wel zo handig om eerst voor goedkope fietsen te kijken. Online kunt u tegenwoordig meer dan voldoende varianten van kwalitatieve doch goedkope fietsen vinden. Fiets een week lang samen dezelfde route en vraag uw kind hierna om iets eerder te vertrekken waarna u volgt. Zo is het straks een minder grote stap.

Maak duidelijke regels

Zonder goede regels is uw kind vrije om te doen wat hij of zij wil onderweg. Het is daarom important dat u samen bespreekt wat wel en niet mag onderweg. Leer uw kind de verkeersregels goed zodat hij zich veilig door het verkeer kan bewegen. Leg daarnaast ook duidelijk uit dat meegaan met vreemden, onnodige omwegen maken en dergelijke niet oke zijn. Zo voorkomt u dat er vervelende situaties voorkomen. Het doel is namelijk dat u uw kind met de volste vertrouwen op weg kunt sturen.

Een communicatiemiddel

Wij willen u nergens toe dwingen, maar als uw kind alleen op stap gaat is communiceren belangrijk. U moet op de hoogte gesteld worden als er problemen voordoen. Zo bent u altijd op de hoogte van de reis van uw kind en kunt u ook bellen of gebeld worden om aankomst te bevestigen. Kortom, met oefenen, het zoeken van goedkope fietsen en het aanschaffen van een mobiel bent u klaar. U kunt uw kind met vertrouwen de deur uit sturen.