Kerastase shampoo en Olaplex; verwen je haar

Of het nu winter of zomer is – je haar wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei omstandigheden. Soms zijn die zelfs schadelijk als je mooie en volle haren wil krijgen. Hoe voorkom je nu dat je haar als stro wordt? Daar zijn speciale behandelingen voor. Lees hier wat je kunt doen om een mooie haardos te behouden.

#1 Olaplex behandeling

Olaplex is echt fantastisch om je haar er weer als nieuw uit te laten zien. Je haar bestaat voor een groot deel uit zwavelverbindingen. Als die beschadigd zijn is dat gelijk te zien aan je bos met haar. Je haar wordt dun, dof en droog. Olaplex herstelt deze zwavelbruggen. Het haar keert terug naar zijn natuurlijke staat. Het mooie is dat de behandeling een blijvend resultaat heeft. Je krijgt niet ineens weer dun haar als je stopt met Olaplex. Het is een prijzige behandeling maar je hebt het maar eens in de 3 – 6 maanden nodig.

#2 Wassen met Kerastase shampoo

Vind jij het belangrijk om je haar het beste van het beste te geven? Kerastase shampoo hoort daar zeker bij. Dit merk wordt gebruikt in veel kapperszaken en dat is niet voor niets. Na een tijdje zul je merken dat je haar er een stuk gezonder en mooier uitziet. Let wel op het type shampoo dat je gebruikt. Voor elke haarsoort is er een andere shampoo. Denk aan shampoo voor droog, gekleurd of vet haar.

#3 Haarmasker

Een haarmasker is een lekkere oppepper die je heel eenvoudig thuis gebruikt. Afhankelijk van de toestand van je haar kun je een passend masker gebruiken. Denk aan dun haar, kroeshaar of gekleurde haren. Voor elke haarsoort is er iets dat past.

#4 Biotine capsules

Biotine is een lichaamseigen stof en wordt ook wel vitamine H genoemd. Het draagt bij aan de gezondheid van je haar, huid en nagels. Bovendien is het goed voor je stofwisseling. Heb je dun haar en vind je dat deze wel een extraatje kan gebruiken. Dan is het zeker goed om biotine bij te slikken.

Wat kan je nog meer doen?

Bovenstaande behandelingen zijn bedoeld om het haar van buitenaf mooi te maken. Nog belangrijker is om het haar van binnenuit te voeden. Dit doe je met gezonde vetten, vitaminen en door veel water te drinken. Als je van binnenuit gevoed en gehydrateerd bent is dat aan de buitenkant te zien. Jij gaat stralen van gezonde voeding en je haar natuurlijk ook.

Wat je beter kunt laten

Er zijn een aantal dingen die je beter niet kunt doen als je je haar graag gezond wilt houden. Denk hierbij aan roken. Dat onttrekt voedingsstoffen aan je lichaam dus ook aan je haar. Op de lange termijn zie je het terug als je niet (meer) rookt. Andere dooddoeners zijn extreem veel zonlicht, verhitten zonder goede producten en heel heet douchen. Je haren breken snel af als je dit de hele tijd doet.