Hoe onze kleding ons gedrag en onze gevoelens beïnvloedt

De juiste kleding dragen heeft een grote invloed op ons humeur. Van je favoriete jeans, top en sneakers word je nu eenmaal blij. Maar heb je er al eens bij stilgestaan dat onze kledingkeuze ook een groot effect heeft op ons gedrag en onze emoties? Trek dus ’s morgens niet eender wat uit je kast maar maak weloverwogen keuzes, en wel hierom!

Goed zittend ondergoed boost je zelfvertrouwen

Tijdens je werk, wil je absoluut niet gehinderd worden door kleding die niet goed zit, of erger: een onderbroek of beha die verkeerd zit. Mooi en goed zittend ondergoed zal je zelfvertrouwen boosten. En zo maak je een betere indruk op je omgeving. Vermijd dus ook slips of boxers met gaten in of versleten beha’s. En zorg ervoor dat je ondergoed altijd goed zit!

Zakelijke kledij verbetert je leiderschapskwaliteiten

Ga je zakelijk gekleed naar kantoor, dan zal je je bekwamer en professioneler voelen. Een kostuum of blazer met geklede broek geeft je leadership skills namelijk een boost. Je hebt het gevoel dat je meer gezag uitstraalt naar collega’s toe. En ook al heb je niet de hoogste positie binnen het bedrijf, toch zal je door je formele kledij wellicht meer gedaan krijgen. Want je straalt meer gezag uit en durft daardoor ook op een andere manier te communiceren.

Rood laat je winnen

Ben je werkzaam als bouwvakker of productiemedewerker? Dan is het dragen van een strak pak of mantelpakje minder voor de hand liggend. Wist je dat rode kledij je ook meer zelfvertrouwen geeft? Rood maakt dat we ons sexy en succesvol voelen. Draag bijvoorbeeld een rode snickers werkbroek op een dag dat je een zware klus moet klaren in team. Wedden dat het jullie lukt?

Comfy kleding maakt je creatiever

Heb je een creatieve job als designer of fotograaf? Dan zal je productiever zijn wanneer je kleding draagt die comfortabel en goed zit. Strakke, ongemakkelijke kledij zal je belemmeren in je werk en je creativiteit niet ten goede komen. Onderzoek toont aan dat de zogenaamde casual Fridays goed zijn voor de creativiteit van werknemers. Is veiligheid belangrijk binnen jouw functie? Ruil je traditionele veiligheidsschoenen op vrijdag dan eens in voor trendy puma werkschoenen. Je zal je een stuk relaxter voelen!

Geel maakt je blij

Gele kledij maakt ons blij en gelukkig. We associëren geel sowieso met de zon, positiviteit en warmte. Trek je deze kleur aan, dan heeft dit een instant effect op je humeur. Happy vibes!