Groene wand geeft sfeer en zorgt voor meer productiviteit

Op zoek naar een manier om meer groen in huis of op kantoor te brengen? Met een groene wand doe je gelijk mee aan de trend van verticaal tuinieren en zorg je voor een fijne en groene sfeer. Ze zijn gemakkelijk te plaatsen dus het maakt niet uit waar je ze wilt hebben. Daarnaast ben je zelf helemaal vrij in hoe je invulling wilt geven aan de groene wand. Ga je voor een plantenwand met kunstplanten? Of wil je op kantoor verse tomaatjes bij de lunch kunnen eten? Er zijn veel opties mogelijk om jezelf te omringen met meer groen. Wanneer je omringt bent door levend groen zorgt dit ook voor een toename van de productiviteit. Lees hieronder alles over groene wanden en welke mogelijkheden er zijn.

Groene wand geeft een prachtig uitzicht

Wie wordt er nou niet blij van een groene omgeving? Het is bekend dat onze stresslevels omlaag gaan wanneer we omringd zijn met groen. Met een groene wand kunt je dit resultaat heel makkelijk bereiken. Een kale muur vrolijk je in no-time op met een groene wand. Of heb je nog geen plannen met de schutting in jouw tuin? Een plantenwand lost dit probleem snel op zodat je een mooi uitzicht hebt. Verder hoef je niet bang te zijn voor veel onderhoud. Je kunt er bijvoorbeeld een watergeefsysteem in laten zetten zodat je hier zelf niet mee in de weer hoeft en om moet denken.

Voordelen van een groene wand op kantoor

Sowieso zal de groene wand meteen in het oog vallen omdat je het niet vaak voorbij ziet komen. Het is dus een prachtig decoratie item. Verder zorgt een groene wand voor de verbetering van de productiviteit omdat de luchtvochtigheid wordt verbeterd. De lucht is dus een stuk schoner omdat alle schadelijke stoffen uit de lucht worden gehaald. En wist je dat een groene wand ook kan zorgen voor minder geluidsoverlast? Dit komt omdat de plantenwand voor een betere akoestiek zorgt. Voor veel mensen is geluid een bron van stress en een groene wand kan dus bijdragen aan het verlagen hiervan. De bladeren van de planten zorgen ervoor dat het geluid minder door de ruimtes zal galmen.

Nog meer leuke dingen om met een groene wand te doen

Als bedrijf een groene wand plaatsen heeft nog een leuk voordeel. Je kan je logo namelijk in de groene wand verwerken. Hiermee heb je direct de perfecte achtergrond voor portretten van je medewerkers. De uitstraling van de planten geven de indruk dat jouw bedrijf om het milieu geeft, duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en zorgzaam is. Kortom, goede eigenschappen waar jij mee geassocieerd wilt worden.