Elke zaterdagavond is feestavond

We zitten nu natuurlijk in het feestseizoen. Kerst, Oud & Nieuw, all that jazz. Maar, als je wilt, kan elk gewoon weekend het nieuwe feestseizoen zijn. Elke zaterdagavond is een feestje, als je wilt! Je hoeft er niet eens persé je stad (of huis!) voor uit. Laten we eens kijken naar de leukste dingen om te doen om elk weekend in een feestje te veranderen, met vrienden, familie of je partner(s).

Spelletjesavond, doe mee!

Het klinkt misschien een beetje suf at first, maar ik beloof je dat een goede, fanatieke spelletjesavond met je beste vrienden zo af en toe het allerleukste is dat je kan doen. Ik zelf speel met mijn vrienden Dungeons & Dragons, 2 keer per maand, en het zijn twee van mijn favoriete avonden in de maand. Maar ook andere bordspelletjes zijn fantastisch. Een ouderwets avondje elkaar verslaan met Risk, of Stratego, of zelfs schaken, doet wonderen. Haal wat lekkere snacks en vraag iedereen om z’n favoriete drankje mee te nemen, en maak lol!

Drankjes doen

Ook weer een “ouwe gouwe”, maar lekker drankjes doen met vrienden blijft gezellig. Ga naar je favoriete bar in een leuke stad (misschien wel je eigen stad), bestel een borrelplankje en een paar lekkere cocktails. Blijf thuis, haal boodschappen voor diezelfde cocktails en maak ze zelf, als een soort homemade tasting. Of ga naar een leuke club in de buurt en dans alle zorgen van de week van je af, samen met de mensen waar je gek op bent.

(Let wel: alcohol en drugsgebruik altijd met mate. Er zijn bedrijven en instanties die je kunnen helpen met een behandeling drugsverslaving of alcoholverslaving, mocht je hier ooit mee te maken krijgen. Feest veilig!)

Filmpje pakken

Af en toe is er niets zo fijn als lekker film kijken. Je kan met z’n allen (of met z’n tweeën, of alleen) naar de bioscoop. Zowel kleine filmhuizen als enorme Pathé bioscopen hebben allebei hun charme. En als je geen zin hebt om naar buiten te gaan, wat helemaal begrijpelijk is na een lange week, dan blijf je lekker thuis. Haal popcorn, maak je favoriete nacho’s, haal van die enorme bekers voor je cola, en kijk die nieuwe Netflix Original. Of beter nog: zet een beamer neer en kijk je favoriete film, buiten!

Het is niet zo moeilijk om een gezellige zaterdagavond te hebben met de mensen waar je van houdt. Of je nu lekker erop uit wilt, naar een film of een leuke bar/club, of lekker thuis spelletjes doen, het kan allemaal. Veel plezier!

Posts created 19

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven