Eindejaarsshoppen in stijl

De feestdagen komen eraan en het wordt hoog tijd om cadeautjes te kopen. Vol goede moed kun je de stad intrekken op zoek naar originele cadeautjes en verrassende hebbedingen. Toch wordt het dromerige beeld van een heerlijke namiddag kerstshoppen soms snel weggevaagd doordat je koortsachtig moet zoeken naar een parkeerplaats en een massa volk in de stad moet trotseren. Herkenbaar? Wij geven je enkele tips van hoe het ook anders kan.

#lokaal

Ongetwijfeld heb je in je eigen buurt leuke winkeltjes die je voorbij rijdt, maar nog nooit hebt bezocht. Lokaal shoppen kan een aanrader zijn omdat je leuke hebbedingen dicht bij jou in de buurt kunt kopen. Vaak zijn er ook lokale kunstenaars die bijzondere juwelen of keramiek maken, dus ga zeker even rondneuzen in je buurt. Bovendien ondersteun je zo het lokale netwerk van handelaars.

#drukte vermijden

Het klinkt misschien wat gek, maar neem op een doordeweekse dag de tijd om te gaan kerstshoppen. Het zal je heel wat stress besparen want je vindt sneller een parkeerplek en bovendien kun je rustig aan het assortiment bekijken.

#internetshoppen

Geen zin om naar de stad te gaan? Ga dan op zoek op het world wide web naar leuke geschenken. Maak jezelf een lekkere kop koffie met je Nespresso machine en geniet van achter je computer van het grootste assortiment aan cadeaus dat je kunt raadplegen. Heel wat webwinkels bieden ook inspiratiefolders aan waar je meteen kunt doorklikken naar cadeautjes die je doen wegdromen. Het zal je meer rust bieden en je krijgt je bestelde cadeaus wat later op je deurmat geleverd.

#praktisch

Soms ben je zo in de ban van het zoeken naar een bijzonder cadeau dat je zou kunnen vergeten dat praktische geschenken het meeste waarde bieden voor wie ze krijgt. Is de persoon voor wie je een cadeau zoekt een wijnliefhebber? Ga dan voor een wijnpakket met knabbeltjes. Of krijg je als je op bezoek gaat steeds de lekkerste koffie voorgeschoteld, schenk dan een koffiepakket met verschillende soorten koffie van Lavazza. Zo zal je een cadeau geven dat ook effectief gebruikt wordt en bovendien eentje om volop van te genieten!

#verpakking

Je hoeft niet de grootste creatieveling te zijn om zelf je cadeautjes in te pakken. Koop leuk inpakpapier en wat versiering en maak van je geschenk een eyecatcher voor onder de kerstboom. Nog nooit zal je zo rustig aan de feestdagen begonnen zijn. En dat met de leukste cadeaus die je in jaren gekocht hebt!