Een taxuskever kan het groen in de tuin flink aantasten

Wanneer je in het bezit bent van een eigen tuin weet je hoeveel tijd en moeite je hier soms in zal moeten steken. Vooral in het voorjaar is het belangrijk om de nodige energie in de tuin te stoppen. Zo kan je er namelijk weer voor zorgen dat alle planten het goed zullen doen, de bloemen prachtig zullen bloeien en alle dieren het naar hun zin zullen hebben met al het groen. Toch is het ook belangrijk om rekening te houden met insecten die het groen in de tuin willen gaan aantasten. Dat zal er namelijk voor kunnen gaan zorgen dat het groen in de tuin gaat verdwijnen of het niet groeit zoals dit zou moeten. Daarom is het goed om te weten met welke insecten je niet te maken wil krijgen in jouw eigen tuin. 

Taxuskever 

De taxuskever is bijvoorbeeld een van de insecten die je liever niet wilt zien bij jouw planten. Deze kever kan voor wat vervelende effecten in de tuin zorgen en dat zou zonde zijn van alle tijd en moeite die je in de tuin steekt. Daarom is het goed om te weten hoe je ervoor kan gaan zorgen dat deze kevers geen schade kunnen gaan aanrichten in jouw tuin. Bij deze kever zijn het zowel de volwassen kevers als de jonge larven die flinke schade aan de tuin kunnen aanrichten. Doordat de kever graag bladeren eet, is het mogelijk dat de bladeren van de planten in de tuin er aangevreten uit gaan zien. De larven van deze kevers brengen echter nog grotere schade aan. Dat doen zij door de wortels van de planten te eten. Hierdoor zullen planten uiteindelijk afsterven. De larven zijn dus gevaarlijker voor jouw tuin dan de kevers zelf. 

Aaltjes 

Het is daarom belangrijk om de kevers en larven op de juiste manier te bestrijden. Zo zal je uiteindelijk geen last meer hebben van deze insecten en zal de tuin er mooi uit blijven zien. Er zijn diverse manieren waardoor je de kevers en larven weg kan halen uit de tuin. Het is hierbij aan te raden om te kiezen voor een methode die de tuin zo min mogelijk zal beschadigen. Een natuurlijk bestrijdingsmiddel is daarom dan ook de beste oplossing. De aaltjes tegen taxuskever werken hierbij erg goed. Deze aaltjes zullen in de grond geplaatst worden en vervolgens eten deze aaltjes de larven op. Hierdoor zullen de larven sterven en de kevers verdwijnen. Zo zullen de planten in de tuin er weer goed uit gaan zien.