Een schadeauto verkopen doe je zo

Jouw auto is het voertuig waar je altijd op moet kunnen vertrouwen. Toch komt er een moment dat je er niet meer in kunt rijden, bijvoorbeeld door ouderdom of door schade aan het voertuig. Je wilt dan niet dat de auto in de weg blijft staan. Jouw schadeauto verkopen behoort dan tot de mogelijkheden. Hier komen een aantal zaken bij kijken waarvan je op de hoogte moet zijn. Zo zorg je ervoor dat je jouw auto op de juiste manier kan verkopen en er voldoende aan verdient. Onderstaande informatie zal alles voor jou op een rij zetten, zodat je goed voorbereid bent.

De schadeauto verkopen met een vrijblijvend bod

Een schadeauto verkopen is niet altijd eenvoudig. Via de particuliere websites zijn mensen vaak niet geneigd om geld te betalen voor een auto die vrijwel niet meer bruikbaar is, terwijl er wel onderdelen herbruikbaar zijn. Er zijn verschillende schadebedrijven die jouw auto daarom nog wel de moeite waard vinden. Je kunt jouw auto aanmelden door een aantal gegevens in te vullen, zoals jouw persoonsgegevens en het kenteken van de auto. Zodra jouw auto aangemeld is krijg je meestal binnen 24 uur een vrijblijvend bod van één van die bedrijven. Je ziet dan direct wat de professionals nog willen betalen voor jouw oude auto.

Verkopen via osw.be aan meerdere bedrijven

Je kunt jouw schadeauto verkopen via bijvoorbeeld osw.be. Deze website brengt particulieren en bedrijven samen. Er is weinig kennis over de auto nodig om de aanmelding te doorlopen. Door de auto aan te melden kun je altijd van een aantal voordelen profiteren. Als eerste hoef je niet meer op zoek te gaan naar een potentiële koper voor jouw schadeauto. Ook krijg je binnen 24 uur al het eerste bod. Dit bod hoef je niet direct te accepteren, maar geeft jou wel meer duidelijkheid over de mogelijkheden. Je verkoopt jouw auto pas als je tevreden bent met het bod.

Van alle gemakken voorzien met de verkoop

Door bij osw.be de verkoop te regelen hoef je niet meer actief bezig te zijn met de verkoop. Alles wordt immers voor jou gedaan. Wel krijg je altijd geld terug voor jouw auto. Je blijft daardoor niet met jouw oude auto achter. Zelfs als jouw auto vol schade zit is er nog wel iemand die hem wil hebben. De bedrijven als osw.ne komen de auto vaak ook nog aan huis ophalen. Je hoeft de auto dus niet meer zelf naar de sloop te brengen en het zal jou altijd geld besparen. Voordat je het weet is de auto weg voor de deur.