De voordelen van tweedehands trapliften

Wanneer je slecht ter been bent is trappen lopen een moeilijke opgave. Een aanpassing in huis, met name dus bij de trappen die in huis aanwezig zijn, kan dan een fijne oplossing zijn. Trapliften zijn dé oplossing, maar deze zijn vaak erg duur. Gelukkig kun je ook een traplift tweedehands kopen. Dit betekent dat hij voorheen in een andere woning is gebruikt en hierna goed gecontroleerd is voor hij doorgaat naar een andere woning. De tweedehands traplift wordt uiteraard grondig nagekeken waardoor hij nog jaren mee kan gaan. Mocht er iets met je traplift zijn dan kun je natuurlijk altijd aanspraak maken op je garantie, zolang deze nog loopt. Er zijn verschillende soorten tweedehands trapliften, bijvoorbeeld: een traplift voor een binnenbocht en een voor een rechte trap. Het mooiste van een tweedehands traplift is natuurlijk dat hij zo voordelig is, dus financieel een stuk aantrekkelijker dan een nieuwe traplift. 

Een traplift op een rechte of een op een trap met een bocht?

Een trap is vaak recht maar kan natuurlijk ook een bocht hebben. In het geval van een trap met een bocht komen er wel wat uitdagingen om de hoek kijken. Gelukkig is dat bij een nieuwe én bij een tweedehands traplift het geval en lukt het allemaal goed met wat maatwerk. Voor een rechte traplift is het natuurlijk een kwestie van rechttoe-rechtaan elementen. Voor een trap met een bocht is er een ander soort rail nodig, die langs de muur loopt en mooi meebuigt met de bocht van de trap. Alle huizen zijn natuurlijk verschillend, dus per trap moet er bekeken worden wat er precies nodig is en wat er gedaan moet worden om de traplift zo goed en veilig mogelijk te bevestigen.

Maar wat kost een traplift eigenlijk?

De prijs van een traplift hangt van verschillende factoren af. Het beste is om de prijs via het bedrijf waar je de traplift wilt gaan aanschaffen op te vragen, middels een offerte. Een traplift huren is natuurlijk ook een optie. Dit met name voor de mensen die niet permanent slecht ter been zijn en binnen een bepaalde tijd verwachten weer de trap op kunnen lopen, bijvoorbeeld wanneer je revalideert van een ongeluk. Een tweedehands traplift is daarnaast zoveel goedkoper dan een nieuwe. Het voordeel kan aardig wat oplopen en dat is natuurlijk heel mooi, zeker in deze dure tijden. Wat jouw situatie ook is, ook voor de lagere budgetten is het mogelijk een traplift te kopen.