De perfecte badkamer

0
8

Ik ben altijd een groot fan geweest van badkamers. Natuurlijk is het niet de plek waar je dagelijks de meeste tijd doorbrengt, zoals de keuken, woonkamer en slaapkamer. Maar desondanks is het voor dagelijks levensgenot een hele belangrijke plek. Het is bijvoorbeeld de plek waar we onszelf wassen in bad of in de douche. Ik ben van mening dat een goede badkamer erg comfortabel moet zijn. In dit artikel bespreek ik hoe je de perfecte badkamer kunt ontwerpen en renoveren.

Eigen renovatie

Ik heb persoonlijk ervaring met het renoveren van een badkamer. In de woning waar ik opgroeide besloten mijn ouders dat ze een nieuwe badkamer wilden. Dit zou een aantal weken duren. De renovatie begon in het midden van de winter. Dit betekende dat we een nooddouche moesten installeren gedurende de renovatie. In de winter word je natuurlijk in een koude kamer wakker. Omdat onze badkamer in renovatie was hadden we een nooddouche in de garage. Maar het was nou niet bepaald fijn om in de winter door de garage te moeten waar het in principe de buitentemperatuur was en dan je kleren uit te doen en in de douche te stappen. Gelukkig hadden we na een paar weken een prachtige badkamer. Maar ik kan aanraden om een badkamer renovatie in de zomer te doen.

De ideale badkamer

Daarom is de ideale badkamer warm en knus. Want wanneer je in de winter uit je warme bed de kou in moet stappen is het wel zo fijn om in een warme badkamer je kleren uit te doen om een douche te nemen. Daarom raden we voor de ideale badkamer goede verwarming aan die je de avond voordat je naar bed gaat alvast aanzet. Daarnaast wil je natuurlijk een comfortabele en fijne douche. De douche is niet alleen een fijne plek om jezelf te wassen maar ook om te contempleren en tot rust te komen. Kies daarom voor een regendouche. Dit is een douchekop die ervoor zorgt dat de douche als een zachte regen aanvoelt. Daarna kun je je handdoek van een handdoek radiator afhalen zodat je handdoek lekker warm is.

Daarnaast heeft de perfecte badkamer ook een bad voor als je wilt relaxen en je kunt zelfs contempleren om een sauna te nemen. Een infrarood sauna is ideaal wanneer je veel sport omdat het helpt met de spieren soepel houden en het herstel bijvoorbeeld. Daarom is dit de ideale badkamer.