De beste verlichting voor in huis!

0
4

Verlichting in het huis. Het is iets dat we altijd gebruiken en ook echt nodig hebben. wanneer het donker begint te worden, hebben we verlichting aan staan om alles nog te zien. Maar tegenwoordig is er een ruim aanbod in verschillende soorten verlichting. Zo zijn er inbouwspots, plafonnieres, tafellampen en meer. Hoe weet je nu precies wat bij jouw inrichting past, wat jouw stijl is en watb het efficiëntste is? In dit blog hebben we het over verschillende soorten verlichting en geven we tips over iedere soort verlichting. Wat zijn de voordelen van inbouwspots, wat zijn de nadelen en wat zijn nu de alternatieven voor de juiste verlichting?

Plafonnieres

Plafonnieres zijn een zeer bekend begrip wanneer het gaat om verlichting. waar we vroeger een lichtbol konden bevestigen aan de muur met een spaarlamp erin, is er nu veel meer keuze. Zo zijn er nog steeds de ouderwetse lichtbollen, maar zijn er ook plafonnieres met spots. Deze plafonniere beschikt bijvoorbeeld over 4 spots, die vervolgens ieder een hoek van de kamer verlichten. Het effect is dat je vanuit één lichtbron, vier verschillende kanten kunt verlichten. Een nadeel is dat je een soort spot-light effect voor jezelf creëert, waardoor je verschillende lichtstralen ieder zijn eigen kant uit ziet gaan. 

Led inbouwspots dimbaar 230v

Wanneer je liever niet over een plafonniere met inbouwspots beschikt, is er ook een mogelijkheid om te kiezen voor led inbouwspots dimbaar 230v. De ledverlichting is los te bevestigen in het plafond of ergens anders, zonder dat de lichtstralen elkaar zullen kruisen. Het voordeel aan de led inbouwspots dimbaar 230v is dat je zelf de felheid van het licht kunt bepalen. Wanneer het begint te schemeren, kun je de verlichting bijvoorbeeld op de laagste dimstand zetten. Als het dan eenmaal donker is, kun je de verlichting volledig aan zetten!

Kamer- en tafellampen

Nu heb je de juiste tips gekregen voor plafond lampen of verlichting voor in de kamer, maar ontbreekt er toch nog iets. Naast dat je kunt kiezen voor inbouwspots, zijn er ook verschillende soorten kamer- en tafellampen die het af kunnen maken. Wellicht dat je een bijzettafeltje hebt staan in de woonkamer, waar eigenlijk nog wel wat meer sfeer aangebracht kan worden. door hier een unieke tafellamp op te plaatsen, zorg je voor sfeer en de nodige verlichting!

Hopelijk heb je iets aan de tips gehad, heb je eventuele opties meegenomen in de afwegingen en kun je de keuze gaan maken voor de juiste verlichting. Succes!