Bespaar op zakelijke energie in 2020 met deze tips

0
10
grootzakelijk energie vergelijken

Grote kans dat je aan het begin van het jaar als ondernemer enkele goede voornemens hebt. De meeste goede voornemens bij bedrijven gaan over het maken van winst of het duurzamer worden van de bedrijfsvoering. Vooral dat laatste punt is interessant om te bekijken in 2020. Ondernemers in Nederland zijn namelijk verplicht volgens de Wet Milieubeheer om energiebesparende stappen te ondernemen binnen het bedrijf. Dit is het geval wanneer je binnen je bedrijf meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas per jaar verbruikt. Daarom hebben we enkele tips voor je verzameld waarmee je gemakkelijk(er) kunt besparen op je zakelijke energie. Dat is beter voor je portemonnee en voor de wereld.

Overstappen naar groene energieleverancier

Een van de meest gemakkelijke stappen die je kunt zetten, is het overstappen naar een groene energieleverancier. Groene zakelijke energie wordt steeds vaker afgenomen door Nederlandse ondernemers. Dat is niet heel vreemd, wanneer we kijken naar de voordelen van groene zakelijke energie. Zo is groene stroom veel beter voor het milieu, omdat er minder CO2 vrijkomt bij de productie ervan. Ook wordt groene stroom gehaald uit natuurlijke bronnen die onuitputtelijk zijn. Dat is in tegenstelling tot grijze energie die nog steeds uit fossiele bronnen wordt gehaald. Dit zijn bronnen die op kunnen gaan. Ben je benieuwd welke groene energieleverancier het beste bij je past? Grootzakelijk energie vergelijken voor groene energie of energie vergelijken voor mkb energie helpt je bij het vinden van de beste deal.

Kijk naar je bedrijfspand en onderneem groene stappen

Wat je ook kunt doen om energie te besparen binnen je bedrijf is om eens goed te kijken naar de mogelijkheden binnen je bedrijfspand. Beschikt het kantoor al over dubbel of driedubbel glas? Hoe zit het met de isolatie in de muren, het dak en in de vloer? Laat een expert kijken naar de volledige isolatie van je kantoorpand. Wanneer de isolatie niet voldoende is, ontsnapt er veel warmte via de muren, de ramen en het dak. Dat is zonde, want dat betekent dat je dubbel zo hard moet gaan stoken om een ruimte warm te krijgen. Hierdoor krijg je niet alleen een hogere energierekening; het zorgt er ook nog eens voor dat je bedrijf totaal niet groen bezig is. Volgens de Wet Milieubeheer kun je daardoor zelfs boetes krijgen! Zorg er dus voor dat je je kantoorpand voldoende geïsoleerd hebt.

Wek zelf groene stroom op

Wist je dat je ook flink op je energierekening kunt besparen door zelf groene stroom op te wekken? Veel ondernemers denken dat het zelf opwekken van duurzame energie ontzettend duur is. Natuurlijk moet je in eerste instantie wel een investering maken: zakelijke zonnepanelen of een waterpomp kosten nou eenmaal wat geld. Hierbij moet je echter wel weten dat je binnen enkele jaren dergelijke kosten er al uit hebt. Dat betekent dat je na een jaar of drie, vier (afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je bijvoorbeeld hebt en hoeveel je verbruikt) je gebruik kunt maken van gratis groene stroom! Je wekt het immers zelf op met behulp van natuurlijke krachten. Dat scheelt je uiteindelijk heel veel geld op je zakelijke energierekening én je helpt de natuur een handje. Een betere win-win situatie is er anno 2020 toch niet? Op Minder.nl lees je meer over zakelijke zonnepanelen.